Közösségi oldal ajánlat

Utolsó kommentek

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Sátán és Gábriel eszmecseréje Armageddon előtt

2008.11.21. 17:45 Landdie

A Biblia köti saját istenének kezét...

Gábriel arkangyal szélvészként zúgott a második mennyországnak is nevezett Pokol felé, melynek kapuját elállták a gonosz angyalok, démonok és olyan fertelmes teremtmények, melyeket talán még Ezékiel próféta sem tudott volna kellő szakszerűséggel körülírni az emberiség érdeklődést mutató egyedei számára. Az arkangyal hófehér szárnyait kiterjesztette, hiszen sem lég, sem lélekellenállás nem volt megtapasztalható az emberek által sosem ismert világ ezen részében. Gábriel nagyon megdöbbent, amikor a Pokol kapujában egy lángoló csipkebokorból kilépő feketeséget látott. Zavarában meghajolt, majd közelebb érve a bokorhoz, meglátta a Sátánt és a gúnyosan kacagó alattvalóit.


- Gábriel! A nagy, hatalmas Gábriel! Talán akkor láttalak utoljára, amikor Sámsont próbáltam lebeszélni, hogy egy szamárálkapoccsal megöljön ezer filiszteust. (1.)

Az angyal a Pokol urának gyűlöletes szemébe nézett, aztán ökölbe szorította szárnyait.

- Gonosz Sátán! Te, aki kezdetektől fogva gonosz vagy, emberölő, a kénköves lávatóban fogod végezni az idők végezetekor! Az igaz Isten, az Úr Jézus vére elmossa majd a jókedvedet!

A Sátán ismét röhögni kezdett, amikor válaszolt, a síron túli kacagás átterjedt a többi pokolbéli szörnyetegre.

- Én vagyok az emberölő? Aztán tudod-é, te angyal, hogy melyikünk ölt meg több embert, Én, vagy Jehova? Na de hagyjuk a protokollt. Miféle szél vagy szellem hozott ide Gábriel és miért?

Az arkangyal állta a Sátán tekintetét, bátran mondta a szemébe.

- Itt az idő, hogy Fenevad képében eljöjj a Földre és végrehajtsd az Isten kinyilatkoztatását!

A gonosz angyalok görcsösen röhögtek, Leviathan, a kígyószörny összetekeredve, kacagó szisszeneteket árasztott magából, a Sátán pedig végighúzta karmos kezeit maga előtt.

- Hülye vagy te Gábriel. Csak nem képzeled, hogy bármiféle érdekem is fűződne ahhoz, hogy siettessem a világvége eljövetelét?!

Az arkangyal mély lélegzetet vett, közben hol a Sátánra, hol a gonosz angyalokra nézett.

- Meg van írva Istenünk kinyilatkoztatásában, hogy az utolsó időkben negyvenkét hónapig néked adatik minden hatalom! Itt az idő!

Pokoli hahota vette kezdetét, aztán a Sátán nagyot csettintett, mire csend termett.

- Aztán tudod-é Gábriel, hogy melyik a Föld legmagasabb hegye?

Az arkangyal nem értette, hogy a Sátán miért teszi fel neki ezt a kérdést. Halkan suttogott, de minden pokolbéli teremtmény hallotta.

- A Himalája. Mit akarsz evvel?

- Úgy van. Amikor megteremtett az Úr, úgy kétszázmillió éve, ez a hegy még a tengerek alatt volt. Amikor Noé túlélte a vízözönt, még mindig alacsonyabb volt, mint az Ararát. Ismered a Bibliát, nem? Szerinted ki a tökömet érdekel negyvenkét hónap hatalom (2) annyi hülye között? 

Gábriel többször ökölbe szorította szárnyait.

- Ki van jelentve a Bibliában, hogy Te eljössz a Fenevad képében, aztán mi angyalok igazságot teszünk ebben a bűnös világban! Isten szava parancs! Engedelmeskedj gonosz Sátán!

A Pokol első számú ura rezzenéstelen arccal bámult, a hangja viszont irtózatos volt.

- Gábriel, hallotál-e a szabad akaratról? Szerinted mi értelme a ténykedésemnek, ha azt kell csinálnom, amit az Úr mond? Kinek a tervét valósítom meg? A magamét, az Ővét, néha így, néha úgy? Szóval nincs Fenevad, nincs Armageddon. Mondd meg az Úrnak, megparancsoltam a Pokol összes hatalmasságának, hogy semmit ne tegyenek, ami a Jelenések könyvében leírtak bekövetkezését elősegíthetné. Nem az Úr csicskása vagyok, hanem az ellensége! 

Gábriel angyali száját lángnyelvek hagyták el, mikor megszólalt.

- A Biblia Isten szava! Rád is vonatkozik Sátán! Isten nevében engedelmeskedj!

A Sátán  két szarva kereszt alakot vett fel, aztán a Pokol ura, osztott körmű patáival tapsikolni kezdett.

- Tudod Gábriel, a logika és a stratégia nem túlzottan mondható az erősségednek. Világosan meg van írva a Bibliában, hogy végjátékban összesen csak száznegyvennégyezren (3) jutnak a Mennybe. Szerinted a többiek hová kerülnek? Számolju…

- Hazudsz Sátán!

Vágott közbe Gábriel, majd felborzolta hófehér tollait. A Sátán higgadtan folytatta.

- Szóval egy megy Jehovához, ezer jön hozzám. Ez a statisztika. Most, hogy pár évtizeden belül, természetes módon hozzám halnak néhány milliárdan, mi a bánatnak akarnám megtörni a folyamatot az emberiség elpusztításával? Egyébként is, ha olvastad a Bibliát, a Jelenések könyvében Ti angyalok ölitek meg az emberek túlnyomó többségét!  (4) Cáfolj meg, ha tudsz!

Az arkangyal kettőt suhintott szárnyaival.

- Megtéveszted és gonoszságoddal megfertőzöd az embereket, a bűn utálatos az Úr szemében! Persze, hogy több a bűnös, mint az igaz ember. Megöljük a gonoszokat! Most menj Sátán és hajtsd végre az Úr bibliai kinyilatkoztatását!
A sátán nyöszörgő kínkeserves kuncogást hallatott.

- Bűnüldöző Gábriel! A Biblia köti az Úr kezét. Rettenetesen nagy mindenható hibát követett el, amikor kinyilatkozta a Jelenések könyvét. Nélkülem nincs se Fenevad, se Apokalipszis, se világvége. Három lehetőség…

Az arkangyal dühösen rárivallt a Pokol urára.

- Isten Szent Szelleme nevében megparancsolom neked, hogy menj a Földre és teljesítsd..

Most a Sátán vágott Gábriel szavába.

- Három lehetőség maradt. Az első szerint az Úr elveszi a szabad akaratomat és ugyanolyan végrehajtó eszköze leszek, mint Te. A második lehetőség az, hogy engem elpusztít és teremt egy hűségesebb Sátánt magának, hogy véghezvihesse tervét. A harmadik szerint a Jelenések könyve nem az Úrtól való dolog, tehát hazugság.

Az arkangyal ismét felborzolta tollait és szólni akart, de egy hatalmas fénylobbanástól benne rekedt a mondanivalója.............



Kovács Gábriel lassan ébredezett, erősen hunyorgott, a fény elvakította. Lassan körvonalazódtak körülötte a szoba szétdobált berendezései. Valami éles szúrást érzett az oldalában, odanyúlt, aztán a szeme elé emelte a tárgyat, ami a fájdalmat okozta. Egy üres fecskendő volt az…



(1.) Bír15.14 „És mikor Lehi felé közeledett, és a Filiszteusok már ujjongtak elébe: felindítá őt az Úrnak lelke, és olyan lettek a karján lévő kötelek, mint a lenszálak, melyeket megperzsel a tűz és lemállottak a kötések kezeiről. 15. És egy nyers szamárállcsontot talála, és kinyújtván kezét, felvevé azt, és agyonvert vele ezer embert. 16. És monda Sámson: Szamár állcsontjával seregeket seregre, Szamár állcsontjával ezer férfit vertem le.”

(2.) Jel13.3.” És látám, hogy egy az ő fejei közül mintegy halálos sebbel megsebesíttetett; de az ő halálos sebe meggyógyíttaték; és csodálván, az egész föld követé a fenevadat. 4. És imádák a sárkányt, a ki a hatalmat adta a fenevadnak; és imádák a fenevadat, ezt mondván: Kicsoda hasonló e fenevadhoz? kicsoda viaskodhatik ő vele? 5. És adaték néki nagy dolgoknak és káromlásoknak szóló szája; és adaték néki hatalom, hogy cselekedjék negyvenkét hónapig.”

(3.) Jel7.2.” És láték más angyalt feljőni napkelet felől, a kinek kezében vala az élő Istennek pecséte; és nagy szóval kiálta a négy angyalnak, a kinek adatott, hogy ártson a földnek és a tengernek, 3. Ezt mondván: Ne ártsatok se a földnek, se a tengernek, se a fáknak addig, míg meg nem pecsételjük a mi Istenünk szolgáit az ő homlokukon. 4. És hallám a megpecsételtek számát: Száznegyvennégyezer, az Izráel fiainak minden nemzetségéből elpecsételve.”

(4.) Jel16.1.” És hallék nagy szózatot a templomból, a mely mondja vala a hét angyalnak: Menjetek el és töltsétek ki a földre az Isten haragjának hét poharát. 2. Elméne azért az első, és kitölté az ő poharát a földre; és támada gonosz és ártalmas fekély azokon az embereken, a kiknek vala a fenevad bélyege, és a kik imádják vala annak képét. 3. A másik angyal is kitölté az ő poharát a tengerbe; és olyanná lőn, mint a halott vére; és minden élő állat meghala a tengerben. 4. A harmadik angyal is kitölté az ő poharát a folyóvizekbe és a vizek forrásaiba; és lőn vér. A negyedik angyal is kitölté az ő poharát a napra; és adaték annak, hogy az embereket tikkaszsza tűzzel.9. És tikkadának az emberek nagy hévséggel; és az Istennek nevét káromlák, a kinek hatalma vala e csapásokon; és nem térének meg, hogy neki dicsőséget adjanak. 10. Az ötödik angyal is kitölté az ő poharát a fenevad királyiszékére; és lőn az ő országa setét; és rágják vala az ő nyelvöket a kín miatt, 11. És káromlák a menny Istenét az ő kínjaik és fekélyeik miatt; és meg nem térének az ő cselekedeteikből. 12. A hatodik angyal is kitölté az ő poharát a nagy folyóvízre, az Eufrátesre; és kiszárada annak vize, hogy a napkelet felől jövő királyoknak út készíttessék. 13. És láték a sárkány szájából és a fenevad szájából és a hamis próféta szájából három tisztátalan lelket kijőni, a békákhoz hasonlókat;14. Mert ördögi lelkek azok, a kik jeleket tesznek; a kik elmennek a földnek és az egész világnak királyaihoz, hogy egybe gyűjtsék azokat a mindenható Isten ama nagy napjának viadalára. 15. (Imé eljövök, mint a tolvaj. Boldog, a ki vigyáz és őrzi az ő ruháit, hogy mezítelenen ne járjon, és meg ne lássák az ő rútságát.) 16. Egybegyűjték azért őket a helyre, a melyet zsidóul Armageddonnak neveznek. 17. A hetedik angyal is kitölté az ő poharát a levegőégre; és nagy szózat jöve ki a mennyei templomból a királyiszéktől, a mely ezt mondja vala: Meglett!”    

A bejegyzés trackback címe:

https://realistautopia.blog.hu/api/trackback/id/tr53781607

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ormólan · http://samanmacska.freeblog.hu 2008.11.21. 18:03:29

Aktuális az illusztráló René Magritte festmény, a Homesickness 1941-es változata. (kedvenc festőm Magritte).
Ma 110 éve, hogy a szürrealista festészet kitartó zászlóvivője megszületett. :-)

A cikk szuper!

Lord_Cica (törölt) 2008.11.24. 00:04:46

Jó a novellád :) Ha már sokan szó szerint értelmezik azt, ami szimbolikus és költői, akkor miért ne lehetne ezt továbbvinni és rávilágítani az ellentmondásokra egy alaposabb "szimulációval", mintegy teljesen reálisnak és valósnak tekintve az álmot? jogos

Landdie · http://realistautopia.blog.hu/ 2008.11.25. 13:33:57

Lord_Cica

Köszi!:)
Az utopisztikus gondolat realizálható vetületeit az olvasónak kell megjeleníteni önmaga számára.:))
süti beállítások módosítása