Közösségi oldal ajánlat

Utolsó kommentek

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Volt-e bálna Noé bárkáján?

2008.11.13. 11:51 Landdie

Az Özönvizet kevés dolog élte túl. Sebaj, később Jónás is kibírta a nagy hal gyomrában. A hit csodákra képes!!! 

Kedves olvasóság!

Sajnos sokan támadják az Úr Igéit, és azt gondolják az utolsó időkben, hogy a Biblia egy hazug alkotás. Igen kedves hívők és nem hívők, tudnotok kell, hogy minden szó szerint igaz. Egyes ateista és sátánista körök megpróbálják aláásni az igazságot. Itt az idő, hogy megcáfoljuk őket.


Adta a parancsot az Úr az embereknek.:

    • 1Móz 6.13” Monda azért Isten Noénak: Minden testnek vége elérkezett előttem, mivelhogy a föld erőszakoskodással telt meg általok: és ímé elvesztem őket a földdel egybe.

    • 14. Csinálj magadnak bárkát gófer fából, rekesztékeket csinálj a bárkában, és szurkozd meg belől és kivűl szurokkal.

    • 15. Ekképpen csináld pedig azt: A bárka hoszsza háromszáz sing legyen, a szélessége ötven sing, és a magassága harmincz sing.

    • 16. Ablakot csinálj a bárkán, és egy singnyire hagyd azt felülről; a bárka ajtaját pedig oldalt csináld; alsó, közép, és harmad padlásúvá csináld azt.

    • 17. Én pedig ímé özönvizet hozok a földre, hogy elveszessek minden testet, a melyben élő lélek van az ég alatt; valami a földön van, elvész.”


Segítségként megjegyzem, hogy 1sing = 0.62 méter. A bárka tehát 186 méter hosszú, 31 méter széles és 19 méter magas volt. Noénak rengeteg ideje volt, hogy megépítse a bárkát. A Biblia különben sem állítja, hogy segítség nélkül építette volna a szállítójárművet. Az Úr parancsának kiadása és a bárka elkészültének időpontja közötti időt nem határozza meg a Biblia.

1Móz7.6.” Noé pedig hatszáz esztendős vala, mikor az özönvíz volt a földön.”


Bibliacáfolók szokták összevetni a Titanic méreteit Noé bárkájával. Tegyék, most én is megteszem. A Titanic adatai publikusak, csakúgy mint a bárka adatai. A jéghegynek ütközött óriás 270 méter hosszú, 31 méter széles 19 méter magas (mentőcsónak magasságig). A XX. századi óriáshajó 68000 tonna vízkiszorításából következik, hogy Noé bárkája kb. 58000 tonna vízkiszorítású volt. Sokan nem is gondolnák, hogy milyen nagy hajók épültek az Ókorban, pedig volt ilyen bőven.
A Szürakuszai hajó (Kre. 225): A monumentális méretekkel bíró hajót korinthoszi hajóácsok építették. Építését Arkhimédész, a neves tudós felügyelte. Száz hajóács dolgozott rajta egy éven keresztül. A munka eredménye: egy 3600 tonnás teherbíró-képességű, 150 m hosszú, 25 m szélességű, 30 m magas négyárbocos, melynek fedélzetét nyolc bástyával és hajítógépekkel szerelték fel. Katapultja másfél mázsás köveket kétszáz méterre hajított. A három fedélzetből a legfelsőt 2,7 m magas oszlopok tartották Atlaszt ábrázolva. Tetején virágoskertek, fürdők, halas medencék, könyvtár, valamint Aphroditénak emelt templom volt. A hajómonstrumot nyolcszáz evezős hajtotta. Noé bárkája tehát 5000 tonna körüli terhet is megbírhatott.

Az Úr kiadta a parancsot a bárkaépítésre, Noé hajóácsai pedig elkészítették a járművet. Kár, hogy ezek a munkások hitvány mivoltuk miatt, utálatosságuk miatt nem szállhattak fel az alkotásukra. Ha rendkívüli gonosz tetteiket nem követték volna el, talán az Úr is megkíméli az életüket. Sem ők, sem az állatokat begyűjtő, isteni parancsot végrehajtó személyek nem érdemelték meg gonoszságuk miatt, hogy túléljék az özönvizet. Nagy könnyebbséget jelentett a bárkaépítőknek, hogy a szárazföld közepén készíthették el művüket, hiszen a víz az jött szépen emelkedve, ahogy az Úr azt megmondta.  A parancs végrehajtása során talán nem is a bárkaépítés, hanem az állatok összegyűjtése vitt el sok időt.

    • 1Móz 6.19” És minden élőből, s minden testből, mindenből kettőt-kettőt vígy be a bárkába, hogy veled együtt életben maradjanak: hímek és nőstények legyenek.

    • 20. A madarak közűl az ő nemök szerint, a barmok közűl az ő nemök szerint és a földnek minden csúszó-mászó állatjai közűl az ő nemök szerint; mindenből kettő-kettő menjen be hozzád, hogy életben maradjanak.”

    • 1Móz7.2” Minden tiszta baromból hetet-hetet vígy be, hímet és nőstényét; azokból a barmokból pedig, a melyek nem tiszták, kettőt-kettőt, hímet és nőstényét.

    • 3. Az égi madarakból is hetet-hetet, hímet és nőstényét, hogy magvok maradjon az egész föld színén.

    • 4. Mert hét nap múlva esőt bocsátok a földre negyven nap és negyven éjjel; és eltörlök a föld színéről minden állatot, melyet teremtettem.

    • 5. Cselekedék azért Noé mind a szerint, a mint az Úr néki megparancsolta vala.


Láthatjuk, hogy az Úr pontosan meghatározta a feladatot. Néhány millió állatfaj begyűjtése párban nem kis feladat. Abban az időben az emberek nagyon hosszú ideig éltek. Korábban olvashattuk, hogy Noé hatszáz éves volt, amikor jött az özönvíz. Élete derekán a szenilitás legapróbb jele sem mutatkozhatott, hiszen végre kellett hajtania a parancsot. Noé expedíciókat küldött a világ minden pontjára. A jegesmedvés csapat szedte össze a hópárducot és a koalákat is. A komodói varánuszpásztornak kinevezett személyek hozták az Antarktiszról a pingvinpárt. A rövidlátó grizligyűjtők hoztak két indiánt, de el kellett engedni őket, mert nem tartoztak a kiválasztandó fajok egyikéhez sem. Noé állatgyűjtő bizottsága és a begyűjtéssel megbízott százszor száz ember gyorsan kiszámolta, hogy fejenként alig néhány száz állatpárt kell begyűjteniük, amely egyáltalán nem tűnt nehéz feladatnak, ha hozzávesszük, hogy annak idején több száz évig éltek az emberek.

Sajnos a megpróbáltatások jöttek szép számmal. Az Ó-Új-Zélandról begyűjtött kiwipár sikeresen megérkezett, de az induláskor még kölyök cickánypár tagjai sajnos végelgyengültek, mire odaértek velük a bárkához. Nem volt ez másként az Ó-Japánból származó szamurájgilisztával sem. Noé taktikát változtatott, és az ó-biológusoknak, ó-zoológusoknak megparancsolta, hogy előbb a hosszú életű később a rövid életű állatokat hozzák el a bárkához. Rájöttek, hogy a távoli vidékek énekesmadarait jobb, ha tojás formájában szerzik be, és maguk költik ki, hogy az út végén még éljenek azok. És ez így ment nyolcvanöt éven és nyolc hónapon keresztül. Igen, kedves testvéreim, egész állatkert épült a már régen kész bárka mellett, melynek oldalában ott voltak a szúk, és farontó bogarak. Az orrvitorla szövetét ellepték a molyok, a hajóból kinövő fenyőfa pedig otthont adott a házi cincéreknek, mert ők csak a fenyőben élnek meg.

Hogy is lehetett tovább? Valahogy így.:
Az állatgyűjtők Noé elé járultak mind a tízezren, és mondták neki.
- Kész, itt az összes állat, melynek begyűjtését az Úr megparancsolta!-
A bárka oldalában álldogáló Noé mérgesen a hajó oldalára csapott öklével, egy pillanatig odakapta a tekintetét a keze által szétpasszírozott százlábúra, aztán kiabálni kezdett.
- Hogy lennétek kész ti balgák! Nyolcvanöt év alatt, talán elfeledtétek az Úr parancsát? Emlékeztetnélek benneteket, hogy mit is mondott az Úr! „És minden élőből, s minden testből, mindenből kettőt-kettőt vígy be a bárkába, hogy veled együtt életben maradjanak: hímek és nőstények legyenek.” Szerintetek a halak, azok micsodák? Talán élettelen dolgok?


Az állatgyűjtők egyként kiabálták.
- Mit árthat a víz a halaknak?
Noé dagadó nyaki erekkel üvöltözött.
- Az Úr angyala elmagyarázta, hogy milyen módon jön majd a víz. Kétféle víz van, a
- sós, meg az édes…khmm…khmm… pillanat, rögtön hozom a jegyzetkőtábláimat…
És Noé lapozni kezdett a kőtáblák között.
- A mi világunk felülete 510.100.933 négyzetkilométer.
A tömeg felhördült, többen bekiabáltak.
- Mi a bánat az a millió, meg négyzetkilométer?
- Kuss! A vizek világunkban 1500 millió köbkilométert tesznek ki. Ezek a vizek sósak, három és fél százalék körüli sótartalommal.


A Brazíliából az imént visszaérkező, kezében teli madárpók-kalitkát himbáló férfi bambán bámult, majd megszólalt.
- Köbkilométer, meg százalék…ez…valami szent nyelv?
Noé mérgesen dobbantott bal lábával, a saruját összekenő éti csigát zavarodottan kenegette a fűcsomókba, de mérge semmit sem csillapodott.
- Ide hallgassatok, gonosz lelkek! Az Úr szava parancs, próbálok nektek segíteni, ti meg állandóan közbekiabáltok! Na most már kuss! Ezt mondta az Úr.:” Noé életének hatszázadik esztendejében, a második hónapban, e hónap tizenhetedik napján, felfakadának ezen a napon a nagy mélység minden forrásai, és az ég csatornái megnyilatkozának. És esék az eső a földre negyven nap és negyven éjjel.” Könnyen kiszámolhatjátok, hogy mivel múlt héten volt az ötszázhetvenegyedik születésnapom, még van huszonkilenc év az özönvízig.
- És a köbkilométer, meg a százalék, hogy jön a halakhoz?-
Noé most nem méltatlankodott, hanem elmélyült a táblái tanulmányozásában, majd folytatta.
- Van a földön 1500 millió köbkilométer sós víz. Az Úr mindent elpusztít majd a Földön, tehát a bárka lesz a világ legmagasabb pontja. Az van itt leírva, hogy jelenleg valami Gond Elereszt nevű hegycsúcs a világ legmagasabb csúcsa.
- A tömeg felhördült.
- Gond Elereszt?
- Igen, ez van ide leírva. Az előbb említettem, hogy a forrásokból és az ég csatornáiból jön a víz, ami édes, tehát nem sós! Ahhoz, hogy az Úr ellepesse a Gond Eleresztet, legalább 510.100.933 négyzetkilométerszer 8.9 km mínusz 147 000 000 köbkilométer (szárazulat térfogata), az annyi, mint …Tehát kell az Úrnak fakasztania 4 400 000 000 köbkilométer vizet…
- Na…de hogy halnak meg a víztől a halak?- jött a bekiabálás.
- Az van ide leírva, hogy a sósvízi halak nem bírják a sóstalanságot. A három és fél sószázalékos sósvíz nyolctized százalékosra hígul. Az édesvízi halaknak viszont túl magas ezt a sókoncentráció, tehát a tavakból, folyókból is be kell gyűjteni a halakat.
Az egyik fekete özvegyes cserepet szorongató nő kedvesen kérdezte.
- Mi az a sókoncentráció?


Noé vállat vont.
- Nem kell mindent megértenünk, mert vannak dolgok amiket ember nem tud megérteni. A lényeg, hogy készítsetek akváriumokat a halak és sósvízi állatok számára. Meg csináljatok egy új bárkát, mert ez már igen korhadófélben van! Az Úr megadta a méreteket, eszetekbe ne jusson kisebbet, vagy nagyobbat csinálni! A kékbálnával kezdjetek! Ne feledjétek, hogy az akváriumokba mindig megfelelő vizet töltsetek, a tengeri állatnak tengervizet, a folyóbélinek patakvizet! Ja és azt se feledjétek, hogy a madarakból meg a tiszta barmokból nem elég egy-egy pár, hét-hét példány kell belőlük!Nem tévedhetünk…itt olvasható a táblán.:” És eltörle az Isten minden állatot, a mely a föld színén vala, az embertől a baromig, a csúszó-mászó állatig, és az égi madárig; mindenek eltöröltetének a földről; és csak Noé marada meg, és azok akik vele valának a bárkában.”




Persze a hitetlen ember nem tudja elképzelni, hogy a kékbálnapárt és még néhány ezer halpárt, piránját, cápát sikerült elvinni a felépült új bárkáig, amelyet a zseniális Noé már a tengerparton építtetett meg, hogy könnyebb legyen, többek között a kékbálna berakodása a járműbe. Korábban írtam, hogy Noé bárkája ötezer tonnát is megbírhatott. Ez kevés ahhoz a néhány millió állatpárhoz, de ne legyünk kishitűek. Nem szabad alábecsülni azt a tényt, hogy Isten számára semmi sem lehetetlen. Gondoljunk csak a zip tömörítő formátumra, amely emberi találmány! A bárka méreteit világosan meghatározta az Úr. Amennyiben a bárka téglatest alakú volt a nagyobb kihasználható térfogat miatt, akkor már 110ezer köbméter állat fért el a belsejében. Persze ebből húsz- harmincezer köbmétert elfoglaltak a gondosan elszeparált fa akváriumok.

Az özönvíz.

1Móz7.12” És esék az eső a földre negyven nap és negyven éjjel.13. Ugyanezen a napon ment vala be Noé és Sém és Khám és Jáfet, Noénak fiai, és Noé felesége és az ő fiainak három felesége velök együtt a bárkába.14. Ők, és minden vad az ő neme szerint és minden barom az ő neme szerint és minden csúszó-mászó állat, mely csúsz-mász a földön, az ő neme szerint és minden repdeső állat az ő neme szerint, minden madár, minden szárnyas állat.15. Kettő-kettő méne be Noéhoz a bárkába minden testből, melyben élő lélek vala. 16. A melyek pedig bemenének, hím és nőstény méne be minden testből, a mint parancsolta vala Isten őnéki: és az Úr bezára utána az ajtót.17. Mikor az özönvíz negyven napig volt a földön, annyira nevekedének a vizek, hogy felveheték a bárkát, és az felemelkedék a földről.18. A vizek pedig áradának és egyre nevekedének a földön, és a bárka jár vala a víz színén. 19.Azután a vizek felette igen nagy erőt vevének a földön, és a legmagasabb hegyek is mind elboríttatának, melyek az egész ég alatt valának.

A korábbi számítások világossá teszik, hogy az özönvíz 8900 méterrel emelte meg az óceánok szintjét. Sokan csúfolódnak a hitetlen emberek közül, mert azt gondolják, hogy csak eső formájában jött a vízözön. Persze, hogy jött a forrásokból is.
Mennyi vízről is van szó? Ha az özönvíz 4.4 milliárd köbkilométer vize egyenletesen esett a Föld felszínére, negyven nap és negyven éjjel (960óra), akkor óránként 9.27méterrel emelkedett a vízszint. Mit jelent ez? Azt jelenti, hogy a bárka felületére (5766négyzetméter) a negyven nap és éj alatt 51 317 400 tonna eső esett. Ez jelentős nyomás, de mivel az Úr számára nem jelent gondot a gravitáció, nyilván Noé segedelmére sietett. Még meg kívánnám jegyezni, hogy a meteorológia 100mm/ órás csapadéktól felhőszakadásról beszél. Ha az özönvíz pusztán esőből állt, akkor negyven napon át tartó 9270mm/órás felhőszakadásról beszélhetünk.

(Az előtérben a bárka szurkolói, hátul a vízbe tolják a fa akváriumot)

Az előbb említettem, hogy az Úr számára semmi sem lehetetlen. A bárkán kívüli emberek és állatok megpróbáltak megkapaszkodni az uszadékfán, de az Úr megnehezítette a fákat, így nem leltek menedékre a gonoszak. ( Noé bárkájának fáját nem nehezítette meg) A legérdekesebb jelenség mégis az volt, amikor a világ madarai megpillantották a Föld egyetlen szilárd pontját, a bárkát. A kimerült madaraknak nem engedte az Úr, hogy rászálljanak a bárkára. Megölte őket, teljes joggal.

Az özönvíz apadásakor, miközben Noé az esőtől átázott sivatagi rókát bámulta, elméjébe hasított a kérdés.
- Vajon hogy élték túl a növények a kilenc kilométeres vízoszlop nyomását?-

Szerencsére Noé nem tudta, hogy miért tette fel magának ezt a kérdést. Különben sem tudta, hogy mi az a kilométer, meg vízoszlop.

A bejegyzés trackback címe:

https://realistautopia.blog.hu/api/trackback/id/tr49766812

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

endike · http://barathendre.wordpress.com/ 2008.11.16. 00:20:29

Miért kellett volna több millió fajt begyűjteni? Ha a Biblia igaz, az ember sok verziója is 2 emberből lett. Tegyük fel hogy Ádám fehér vót és magas, Éva meg fekete és alacsony. Lett aztán belőlük mindenféle szín meg méret verzió.
Szerintem állatokból is alaptípusok voltak, pl. volt egy medve faj, amiből aztán lett mindenféle más medve.

Amúgy ha a Biblia igaz, és jól gondolkodok, akkor az összes mai olajunk és földgázunk az özönvízkor keletkezett. Magyarul Noé kortársait tüzeljük, őket töltjük az autóinkba, belőlük készül a teszkós szatyor és a mobiltelefon műanyag háza is. Tehát a bűnösökből.
Meg is látszik hogy gonosz az alapanyag: a benzin, mobiltelefon és a teszkó szatyor önmagában nem gonosz dolgok ugyan, de hozzájuk kötődik az emberiség nagy pazarlása, tékozló jóléte, amely ugyanoda fog vezetni mint az özönvíz idején: Isten elpusztítja a világot.
Csakhogy most majd nem vízzel, hanem tűzzel.

Na, erre mit lépsz?
;-)

Landdie · http://realistautopia.blog.hu/ 2008.11.16. 09:06:04

Szia!
Elgondolkodtató amit írsz. Nem lehet biztosan tudni, hogy mennyi állatfaj változott kőolajjá és földgázzá az özönvízkori pusztulás során. Szerintem sok.
Lehetséges, hogy a szuper-kereszteződések az Araráton történő landolás után indultak be igazán. Szétnéztek a kiszabadult állatok a sósvíz áztatta földeken és élelmet nemigen találtak sehol.Mivel a növényzet garantáltan a kőolajjá válás útjára lépett, a ragadozók a vízözön által hátrahagyott, potenciális pre-szénhidrogén hullákat kezdték enni. Azok a növényevők, akik fejlődésük során nem kívántak a gyors ragadozóvá válás útjára lépni, nyilván nyári avagy téli álomba szenderültek, hogy kivárják a növényzet kisarjadását. Noé, Sém, Jáfet és Khám megdöbbenve nézték a lóra kacsintó darazsat, és az elefántot meghágni készülő fókát. Ezen keresztezések elvetették a férfiakban a szodomizmus magját, hogy egy napon ők, illetve leszármazottjaik is belekezdjenek e páratlan kísérletekbe....Az ős-zebra persze pórul járt, belőle teszkós szatyor keletkezett...:))

Az Úr tűzzel történő pusztításának bibliai feltételeiről hamarosan (max.1hét) publikálom a "Sátán és Gábriel eszmecseréje Armageddon előtt" című cikkemet. :))

Üdv.

2011.06.07. 14:01:42

Nagyon tetszett a poszt, csak így tovább!

Caenorhabditis elegans 2011.06.09. 14:03:58

"az akváriumokba mindig megfelelő vizet töltsetek, a tengeri állatnak tengervizet, a folyóbélinek patakvizet"

Külön figyelni kell arra, hogy az édesvizi halak közül pl a vörösneonnak a vízkeménység 2 és 8.5 között kell legyen, a sárga vadászsügérnek viszont 10 és 20 között, ez fontos, érzékenyek rá. Mindkettejüknek jó a 25 fokos víz, ellenben az aranyhalpár 20 fok felett megpusztul, erre figyelni kell, a sarkvidékről hozni kell jeget és azzal hűteni az akváriumot.

Tom Benko 2011.06.09. 19:49:21

Azért én még elgondolkodnék azon is, hogy összesen mennyi ürülék keletkezett naponta azon a hajón, mit csináltak a mondjuk a disznók, stb.,..
süti beállítások módosítása