Közösségi oldal ajánlat

Utolsó kommentek

Naptár

március 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Vallási sapkaperverzió

2013.05.19. 15:47 Landdie

A halfejű pápáktól a csónakorcájú kardinálisokon át a mediterrán kucsmaviselőkig

Bizonyára sokan elgondolkoztak már azon, hogy mind az egyházi elöljárók, mind a hívők miért hordanak fejfedőt, amikor elképesztő a meleg, nincs a közelben uszoda vagy strand, esetleg éppen nincs farsang. A judeo-keresztény valláskörben központi téma a víz, legyen az Özönvíz, szenteltvíz, keresztvíz, szétválasztódó Vörös-tenger vagy Jordán folyó. Kutatásaim során megállapítottam, hogy a vízi perverzió különböző megnyilvánulásai mélyen beívódtak azokba az elmékbe, melyek burkolata fölött ott díszlik a szimbólumként szolgáló fejfedő.

Az első képen II.Hydrophobian pápa látható, aki Jónás prófétát tartotta példaképének. A Kru.611-ben uralkodó egyházfő többször próbált különböző halakba bújni, ám kísérletei nem jártak túl sok sikerrel. A klérus viszont meglátta Hydrophobian pápa nemes küzdelmét és igyekezetét a Sátánnal vívott küzdelemben. A kor neves római bíborosa, Boldog Delphinea a Pater in Piscis orexis Dei című művében leírta a nevezett pápa küzdelmét és vezekelését. II. Hydrophobian utolsó vezeklése egy nagy fehér cápába hatolás volt. Az Úr mártírjaként meghalt pápa boldoggá avatása 1312-ben történt, a pápák a jelenben is őrzik emlékét, amikor vizes dolgokra gondolva felöltik a hal alakú süvegüket.

A második képen jól látszik a pápa fején a tátott szájú aranyhal. A kép a beetetés után készült. II. János-Pál kezében a horgászbottal integet horgásztársainak, egyúttal csendre inti a tömeget.

XVI. Benedek süvege a nagy zöld tonhalat idézi. A kép természetesen szintén pecázás közben készült, a pápa örül a fogásnak. Az egyházfő modernizálta az egyházi hobbit, a jobb vállán látható vörös célzókereszt és a süveg hátuljáról lelógó farokúszó/kapásjelző csak néhány éve terjedt el.

A vízi perverzió egy másik formája a hajó aberráció. Egyházi tisztségviselők sokasága hord a fején csónakot. A hal fejen történő viselése jellemzően inkább pápai szokás, de a püspökök és kardinálisok előszeretettel viselnek a fejükön csónakot. A szokás eredete egészen Noé bárkájáig nyúlik vissza. A fejfedőkkel a bíborosok az Özönvíznek állítanak emléket.

A 7. képen a pápa egy S-es méretű úszósapkában látható. Az úszósapka ismételten az Özönvízre kíván figyelmeztetni. A judaista felekezetektől átvett kellék kibővült egy szintjelző bójával. A képen az látható, amikor XVI. Benedek átveszi a búváróra ajándékot, mely pontosan jelzi, mennyi idő van vissza az Utolsó Időkből.

A 8. képen jól látszódik, hogy az úszósapkaviselet elterjesztésében az egyházak fontos szerepet töltenek be. Az özönvízipóló bajnokság két csapatkapitánya kezet fog. A középen látható bíró (légpárnás hajóval a fején) talentumfeldobással dönt, hogy ki kezdje a meccset.

Néha teljesen megdöbbentő viseletet produkál a hit. A melegebb tájakon történő indokolatlan kucsmaviselet megnyilvánulásának egyik fő oka ismételten Noé idejére emlékeztet minket. A viselők nyilván az özönvízkori hideg vidékeket akarják felidézni bennünk. Az Özönjég nehezebb volt, mint az Özönvíz, ezért haltak ki a pingvinek, akik a megnehezült merülékeny jégen nem találtak biztos fogást, így sajnos nem tudtak megmenekülni az Úr kegyelmétől.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://realistautopia.blog.hu/api/trackback/id/tr795307126

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása